Keisersnitt uten bedøvelse

Jeg kan ikke få nevnt det nok ganger, men etter nesten 24t med normal fødsel og etter nesten 20 minutter med pressing (siste fase), endte fødselen med keisersnitt. Jeg ble så skuffet, jeg hadde jobbet så hardt, kroppen var nok mer sliten enn jeg innså og en liten dose med hormoner som herjet i kroppen utløste tårene. Jeg gråt da jeg fikk beskjeden om keisersnitt. Fødselen gikk over all forventning, det var slett ikke så ille som "alle" skal ha det til. Riene var en lek og timene bare forsvant. Det viste seg at trangt bekken og stort barn ikke var en god kombo og keisersnitt ble løsningen. 

Torstein ble kledd opp, slik at han kunne være med under operasjonen. Han tørket tårene mine på vei inn i operasjonssalen. Jeg gråt lydløst og lot alt skje rundt meg. De satte inn epiduralbedøvelse og utførte noen "prøvestikk", jeg kjente stikkene i magen, om og om igjen. De prøvde deretter spinalbedøvelse, fortsatt uten effekt. Jeg ble stresset og engstelig for at de ikke skulle tro meg og skjære i meg uten bedøvelse... Jeg sa ingenting, jeg bare ga uttrykk for at jeg kjente stikkene, til slutt sa de ikke i fra før "prøvestikkene", men kroppen min reagerte på stikkene likevel. Da ble det bestemt narkose og Torstein måtte ut av rommet. Det kom flere mennesker underveis, men jeg fikk ikke med meg hva som skjedde. 

Dagen etter spurte jeg hvorfor ikke bedøvelsen fungerte, legen ristet på hodet og hadde ingen svar. I ettertid har jeg snakket med både jordmor, helsesøster og fastlegen min, men ingen kan svare på hvorfor jeg ikke responderte på bedøvelsen. I epikrisen står det bare "det ble utført narkose pga. flere forsøk med ulik bedøvelse ikke ga ønsket effekt..." 

Neste svangerskap, ja, jeg håper det ikke tar alt for lang tid før vi har nr 2 :) så har jeg fått bekreftelse om at jeg kan velge planlagt keisersnitt eller å føde naturlig. Det gir meg en trygghet å vite at jeg kan velge. Jeg vet ikke om jeg hadde tatt sjansen på å bli gravid igjen uten en slik bekreftelse, hvertfall ikke før det hadde gått såpass mange år og denne opplevelsen var helt glemt. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar